کلید های دکتر روحانی در سفر به نیویورک هم به کار افتاد

کلید های دکتر روحانی در سفر به نیویورک هم به کار افتاد

 

دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ، کلید را نشان تبلیغاتی خودقرارداد و همواره از کلید به عنوان وسیله حل مشکلات و گشایش درب های بسته سخن  می گفت.

به واقع رئیس جمهور از بدو نشستن بر کرسی ریاست جمهوری ایران همواره کلیدها را به کارانداخته است و گشایش های مختلفی را در اموراقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی داشته و مردم را همواره خوشنود ساخته است و در حال حاضر چنین به نظر می رسد که اوازانتظارات مردم هم، حتی پیش افتاده است و به سرعت به سوی حل مشکلات مختلف کشور در حرکت است .

این سخن که گفته می شود سیاسیون کشور همیشه از افکارعمومی عقب ترهستند در گذشته بارها تکرار شده و حتی از سوی بزرگان هم مورد تأیید قرار گرفته است و بارها به آن اذعان شده است ، اما به نظر می رسد دولت روحانی امروزه اگر خناثان و بد اندیشان مانع کاراو نشوند از افکار عمومی و انتظارات مردم پیشی می گیرد و قصد دارد مشکلات به جای مانده از چند دهه قبل در کشور و روابط بین الملل را برطرف نماید ومسیر شکوفایی حل مشکلات راهموار سازد ، البته در بحث اقتصاد و کنترل روند نزولی نرخ ارز ، در غیاب آقای دکتر روحانی اتفاقاتی افتاد که فکر می کنم لازم است رئیس جمهور دراین باره وارد عمل شود و سیاسیت های وزیر اقتصاد و دارایی خود را مقدم بر سیاست های رئیس کل بانک مرکزی بداند.

به هر حال آنچه پس از این مقدمه قابل توجه و انتشار است اینکه ،جمله جمله ی سخنرانی ها و مذاکرات دکترروحانی در سفر به نیویورک و اجلاس سازمان ملل کلید بود که به کار گرفته شد و فضای سیاسی را درخشان کرد و روابط بین المللی ایران با دنیا را هموار ساخت و همه مسائلی که رخ داد و نطق های علمی و منطقی دکتر روحانی ، بمب های راه گشا بود.

به طور مثال به مختصری از بیانات رئیس جمهور در سفر به نیویورک اشاره می شود.

·         انرژی هسته ای بحث توسعه ایران و غرور ملی ملت ایران است .

·         در مسئله هسته ای توافق شد سرعت بیشتری برای حل مسائل در پیش گرفته شود و برای رسیدن به نتیجه زمان تعیین گردد.

·         برای مصالح ملت و حقوق ملی و رفع مشکلات باید انعطاف حکمت آمیز و نرمش قهرمانانه داشته باشیم و اصول و آرمان ها وعزت ملی ملت ایران مد نظر باشد.

·         ایرانیان مقیم خارج حلقه اتصال ملت ایران با اروپا و آمریکای شمالی هستند.

·         ایران با هر جنایتی که علیه بشریت انجام شود مخالف است و آن را محکوم می نماید.

·         ملت ایران جنایت نازی های آلمان را علیه یهودیان در موضوع هلوکاست محکوم می نماید.

·         دیدارو گفت و گو با رئیس جمهورآمریکا مقدماتی دارد که باید فراهم شود ، این فرصت پدید نیامد.

·         لحن متفاوت آقای اوباما رئیس جمهور آمریکا را مثبت ارزیابی می کنم .

·         ایران طرح خود را در اجلاس بعدی ژنوارائه می دهد.

·         انتظار ما از آمریکا ، شنیدن صدای واحد است.

·         مردم سوریه باید در فضای باز و امن پای صندوق های رأی بروند.

·         پیشنهاد می کنم طرح ( جهان علیه خشونت و افراطی گری ) در دستور کار سازمان ملل قرار گیرد.

·         شورای امنیت سازمان ملل چرا ترور کنندگان دانشمندان هسته ای ایران را محکوم نکرد.

·         امروزآنچه دراقتصاد کشور می بینیم بدتر از آن چیزی است که قبلا فکرش را می کردم.

·         اوباما: من و آقای روحانی به وزرای خارجه خود مأموریت دادیم که با سرعت به کار خود ادامه بدهند و به دنبال راه حل و توافق باشند.

·         و....

·         از این نوع سخنان توسط آقای روحانی بود که فضای روابط سیاسی را روشن ساخت و برمواضع اصولی نظام اسلامی تاکید ورزید.

و البته درمورد بحث استفاده ازانرژی هسته ای و روابط بین ایران و غرب ، ذهنیت های منفی و قلدرمأبانه دو طرف کنار گذاشته شد ، اما مواضع دو طرف همان مواضع قبلی است ، نه آمریکا کوتا آمده است و نه ایران ، آمریکا بحث استفاده از انرژی هسته ای را درگذشته هم برای ایران به رسمیت می شناخت و آن را حق مسلم ملت ایران می دانست وتنها با تولید سلاح هسته ای مخالفت می کرد ، ایران نیز بارها بر داشتن انرژی هسته ای خود تآکید نموده و تولید سلاح هسته ای را مورد هدف خود نمی دانست . لذا مواضع دو طرف وخواست های دو طرف همان است که بود فقط ذهنیت های دو طرف مثبت گردید و به قول معروف چشم ها شسته شده است تا روابط ایران و غرب و دو ملت متعادل  گردد و خصومت های بی فایده پایان پذیرد ولذا این امیدواری وجود دارد که با این روند ، لحن قلدر مأبانه دو طرف بر طرف گردد و ایران و آمریکا با احترام متقابل در عرصه بین المللی به روابط حسنه دست یابند و به جنگ لفظی خود نیز پایان دهند